PRE-SALE is the new SALE

The fact that many fashion brands from Burberry to H&M destroy old stock is nothing new. This has been a long-time practice to ensure the exclusivity of product for luxury brands and as a means of clearing storage space for low cost - high volume retailers.

Fashion is the 2nd most polluting industry in the world and over-production is a large part of the problem!

One of the basic rule of economics is the supply meeting demand, so if you see something on sale, it means that it has been overproduced. Following this simple logic we only produce what our customers want, thus eliminating the need to discount products at the end of season.

Any new styles are first going to be available online as PRE-SALE with a 10% to 15% discount and free shipping for a limited time, prior to production commencement. By doing this we will are able to plan the stock according to the pre-orders received and to part finance the production, which in the case of small brands as the ones we work with, is a huge forward investment!

Thank’s to the longstanding relationships we have built with our low-volume factories in Slovenia we are able to manufacture at low minimum quantities, guaranteeing the delivery of every preordered item.

- - -

Dejstvo da veliko modnih hiš kot so Burberry kot tudi nizko/cenovnih trgovcev kot je to H&M, uničuje staro zalogo ob koncu sezone ni nič novega. To je ustaljena praksa, po kater posegajo luksuzne blagovne znamke, ki zagotavlja ekskluziviteto produktov, kot tudi način spraznitve skladišč v pričakovanju novih zalog.

Moda je druga najbolj osnažujoča industrijska panoga na svetu v veliki meri na račun prekomerne proizvodnje oblačil!

Eno osnovnih principov ekonomije nas uči, da ponudba sledi povpraševanju. Torej, če vidite nekaj na razprodaji pomeni, da je bil izdelek proizveden v prevelikem številu. Sledoč tej enostavni logiki smo se odločili, da proizvajamo samo tisto in toliko kolikor naše stranke želijo! Tako se izognemo razprodajam na koncu sezone, ker raje s popustom nagradimo prednaročnike!

Vsak nov model je tako za omejeno obdobje, najprej na voljo v predprodaji - PRESALE s 15% do 20% popustom in brezplačno poštnino. Na ta način lahko bolje planiramo zaloge in tudi delno pokrijemo stroške produkcije, ki je v primeru majhnih blagovnih znamk s katerimi mi delamo, večasih prevelik velik zalogaj. Ko se PRESALE kampanija zaključi in izdelek gre v proizvodnjo, se cena izdelka povrne na prvotno raven.

Dobri poslovni odnosi z domačimi proizvajaci nam zagotavljajo ugodne nabavne pogoje z dokaj nizkimi minimalnimi količinami, tako da lahko zagotovimo dostavo vsakega prednaročenega izdelka.

Petra Green

Petra Grmek-Green